Ads Header

horoscop

Partener tv

vineri, 26 februarie 2010




Loviti de alunecari de teren si incendii


O familie din pucheni a ramas fara casa din cauza unui incendiu cu greu domolit

Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Stefan HUZUI

In localitatea dâmboviţenă Pucheni, izolată de aproape o săptămână, din cauza unei alunecări de teren,o casă a fost cuprinsă de flăcări şi exista pericolul extinderii focului si la alte gospodarii. O familie dupa ce ca locuieste intr-un sat izolat din cauza alunecarilor de teren,joi noapte a mai ramas si fara acoperis deasupra capului. Locuinta oamenilor a luat foc. Cum DJ 724 e distrus de alunecarile de pământ, localnici au sărit să stingă focul ce le ameninţa casele cu galetile.Pentru a ajunge la locul incendiului, pompierii au mers pe jos un kilometru şi apoi au luat un microbuz şcolar. Autospeciala nu a avut cum să ajungă în sat,si aşa că pompierii au organizat stingerea focului şi s-au folosit şi ei..tot de găleţi.Dupa mai bine de doua ore pompierii impreuna cu localnicii au reusit sa stinga focul.La fata locului a fost si edilul comunei Pucheni care a mobilizat foarte bine oamenii.
Read more

miercuri, 24 februarie 2010

“Cotrasensul” vietii
Doua persoane decedate si alte patru ranite grav intr-un accident rutier pe Autoatrada Bucuresti-Pitesti


Roxana- Ionela BOTEA
Foto:Bogdan Stefan HUZUI
Cinci oameni nu au mai ajuns sa se roage la Catedrala din Bucuresti pentru sanatate , deoarece au devenit victimile celui mai grav accident rutier din acest an pe Autostrada Bucuresti -Pitesti. Un barbat in varsta de 64 de


ani din localitatea argeseana Cartiesti a condus un autoturism pe contra sens .Cu toate ca politia a incercat sa-l opreasca , parca ata il tragea pe acest om la moarte, care nu a schitat nici un gest oprindu-se intr-un autoturism ce se deplasa regulamentar.In urma impactului doua persoane au decedat ,soferul autoturismului ce rula pe contrasens si pasagerul din dreapta , o femeie in varsta de 63 de ani , iar alte patru persoane , au ajuns in stare grava la spital,trei dintre raniti sunt pasagerii autoturismului de pe contra sens iar celalalt era pasager al masinii ce se deplasa regulamentar.
Read more

marți, 23 februarie 2010



IZOLATI DE PAMANTUL SURPAT

Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Bgdan Stefan HUZUI

Dupa ninsori,viscol si ploi ,alunecarile de teren pun stapanire pe judetul Dambovita.Aproximativ 2.500 de oameni din comunele Malu cu Flori şi Pucheni sunt izolaţi din cauza alunecărilor de teren care au avut loc pe DJ 724 ce face legătura între cele două localităţi. Si patru stâlpi de susţinere a liniei de înaltă tensiune au fost afectaţi, iar traficul rutier nu se mai poate desfăşura în zonă ,pe o distanta de aproape un kilometru,practic drumul a fost inghitit de pamant.Daca este nevoie sa ajunga o ambulanta in zona,echipajul trebuie sa o ia la pas pentru a ajunge la pacient:”Mare necaz pe capul nostru .Suntem izolati,nu mai ajunge nici masina cu paine,nici autobuzul,nici ambulanta,nu mai avem nici apa si nici curent din cauza alunecarilor de teren.Speram ca cineva sa ne vina in ajutor” ne-a declarat o localnica cu lacrimi in ochi. La faţa locului s-au deplasat autorităţile locale şi judeţene pentru a găsi soluţiile cele mai rapide pentru remedierea situatiei :”Impreuna cu prefectul si toate organele abilitate ne-am deplasat la fata locului pentru a face evaluarea si va spun ca asa ceva este greu de imaginat.Prima prioritate a noastra este sa nu avem victime omenestisi totodata trebuie sa gasim rute ocolitoare pentru a putea iesi acesti oameni” a declarat Florin Popescu ,presedintele CJ Dambovita.
“Este foarte grav.Este o situatie de urgent de gradul zero,parca a fost un cutremur.Imi este teama ca nu se vor opri aici.Guvernul trebuie sa inteleaga situatia si sa ne sustina,avem nevoie de fonduri pentru a putea reface aceste pagube destul de costisitoare din punct de vedere financiar.” a declarat Iancu Caracota,prefectul judetului Dambovita
Read more

marți, 16 februarie 2010

UN TÂNĂR ZDROBIT DE UN COPAC
ÎNTR-O CLIPĂ DE NEATENŢIE COPACUL S-A PRĂBUŞIT ASUPRA UNUI TÂNĂR
Roxana-Ionela BOTEA
Video: Bogdan Ştefan HUZUI
Un tanar de 25 de ani din comuna Pietroşiţa a ajuns în comă la spital după ce un copac s-a prăbuşit peste el. Bărbatul însoţit de un alt tovarăş se aflau într-o pădure de pe raza localităţii Moroeni pe drumul forestier ce duce către cariera Lespezi, de unde urma să încarce lemne. Fără acordul pădurarului cei doi bărbaţi de la buna lor putere au intrat în pădure pentru a mai tăia nişte lemne uscate, în afară de materialul lemnos pe care trebuiau să îl ridice legal, însă într-o clipă de neatenţie un copactăiat cu drujba s-a prăbuşit peste tânărul de 25 de ani, zdrobindu-i capul. Imediat la faţa locului a sosit o ambulanţă care l-a transportat pe bărbatul de 25 de ani la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte însă medici de aici l-au trimis pe pacient la Spitalul Clinic de Urgenţa "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti: „Am fost solicitaţi pe drumul forestier ce duce spre tabere. Acolo am găsit un bărbat cu un traumatism cranio-cerebral, în stare de comă, din câte am înţeles i-a căzut un copac în cap” a declarat medicul de pe Ambulanţă.
Read more

duminică, 14 februarie 2010

ZECI DE GOSPODARII SUB APA
Roxana- Ionela BOTEA
video: Bogdan Stefan HUZUI
Dupa ninsori abundente si viscol ,inundatiile sunt cele care creeaza mari probleme oamenilor.In localitatea damboviteana Cojasca oamenii au ajuns in culmea disperarii dupa ce in toiul noptii s-au trezit cu gospodariile inundate , unii dintei ei privin neputinciosi cum apa le intra si in case:” Nu se mai poate,strangem apa din casa cu forasul dar nu facem fata.Am sunat peste tot dar nimeni nu ne ajuta.Sincer cand am sunat la 112 mi-a spus sa asteptam pana maine dimineata.” a declarat Mariana Duta ,localnica
Dumitru Ciotoiu este un alt localnic care cu lacrimi in ochi ne-a spus ca apa i-a intrat in casa si i-a macinat si o parte dintr-unperete.Edilii comunei au sosit la fata locului cu ultilaje incercand sa desfunde santurile pentru ca apa sa se scurga insa munca era in zadar fata de furia inundatiilor:”Intervenim cu utilaje,am vorbit si cu pompierii de la Cornesti ,o sa ne vina in ajutor si autospecialele pentru ca la acest moment casele sunt pe apa.Vom sparge toate podetele de gheata si vom trage apa” a declarat Victor Gheorghe ,primarul comunei Cojasca.
In aceiasi situatie sunt si zeci de gospodarii din satul Habeni,comuna Bucsani .Sa nu mai vorbim de DJ 720A din satul Habeni care era inundat pe o portiune de aproape o jumatate de kilometru.
Read more

vineri, 12 februarie 2010

La IPJ Dambovita:
Sase “vanatori” europeni de viteza

Roxana- Ionela Botea
Video : Bogdan Stefan HUZUI
Parcul auto al Inspectoratului de Politie al judetului Dambovita a fost imbunatatit

cu sase autospeciale echipate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.Noul tip de echipament radar prezinta o serie de functii suplimentare :sistem video radar mobil pentru monitorizarea traficului rutier ,echipamente de radiocomunicatii,sistem de avertizare optico- acustica si etilotest electronic. Trei dintre cele sase autospeciale déjà au intrat in custodia structurilor teritoriale de politie din orasele Gaesti,Moreni si Racari iar celelalte trei au fost astfel repartizate : o autospeciala la Politia Municipiului Targoviste si doua la Inspectoratului de Politie al judetului Dambovita.O autospeciala dotata cu tot echipamentul necesar se ridica la valoarea de 142.964,89 lei.

Read more

luni, 8 februarie 2010

Viscolul si ninsorile au pus stapanire pe Dambovita

Roxana- Ionela BOTEA
Video:Stefan Bogdan HUZUI
Sudul judetului Dambovita sub asediul viscoulului şi ninsorii. Drumuri judeţene şi naţionale au fost închise circulaţiei şi zeci de oameni au rămas înzăpeziţi .Unii au abandonat masinile in nameti ori au fost scoşi cu ajutorul utilajelor, insa nu toti au putut beneficia de sprijinul drumarilor.Pe DJ 711 D Poiana- Lunguletu zeci de soferi au trait clipe de groaza chiar si utilajele de deszapezire auramas blocate in nameti:” Nu credeam că mi se va întâmpla aşa ceva când am plecat de acasă. Trebuia să ajung în Poiana şi am luat-o pe acest drum, crezând că mai scurtez din distanţă. Acum stau deja de trei ore şi nu pot să fac absolut nimic, parcă sunt legat de mâini şi de picioare. Nici motorină nu mai am ca să mă încălzesc dar nici la primărie un îmi vine să mă duc, mi-e frică să las maşina aici”, a declarat un şofer în vârstă de 70 de ani din Poiana.
Read more


Vagonul groazei
Roxana- Ionela BOTEA
Foto:Stefan Bogdan HUZUI
Un vagon al trenului personal 9101 care se deplasa pe ruta Bucureşti -Pietroşiţa a luat foc între staţiile Ciocăneşti şi Bâldana.În urma incendiului doi călători au fost intoxicaţi cu fum şi transportaţi la spitalul din Titu: “Unul dintre ei are arsuri de gradul întâi în zona urechii şi o stare de hipotermie dar şi o intoxicaţie cu monoxid de carbon, este la Terapie Intensivă în acest moment, dar stabilizat. Al doilea pacient are o intoxicaţie cu monoxid de carbon”, a declarat medicul de garda Marinela Tarcolea, de la Spitalul Orăşenesc Titu.Interventia pompierilor a fost ingreunata de viscolsi zapada dar si de drumul greu accesibil astfel pompierii au fost nevoiţi să parcurgă pe jos ultimii doi kilometrii.Pompierii militari au reuşit stingerea focului după aproape o oră de intervenţie, :“Am trimis două autospeciale, dar le-am lăsat la o distanţă de doi kilometri de locul incendiului deoarece în zona aceea nu se putea ajunge cu maşina. La sosirea pompierilor la locul incendiului, focul ardea mocnit, era mult fum, iar colegii mei au intervenit cu lopeţi şi cu bidoane cu apă. Din primele constatări rezultă că a ars aproape în totalitate mobilierul trenului, tip cuşetă, iar cauza este un scurtcircuit electric la sistemul de încălzire", a declarat maior Eduard Ţelea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.Trenurile pe aceasta ruta au avut intarzieri de 40-50 de minute.

Read more

Mama suspecta pentru prunc ucidere
Roxana- Ionela BOTEA
Video:Stefan Bogdan HUZUI

O femeie de 37 de ani din satul Lazuri, comuna Comişani a nascut pruncul pe care il purta in pantece in tualeta casei ei.După ce şi-a provocat sarcina, femeii i s-a făcut rău, rudele femeii au chemat imediat ambulanţa:“Nu ne-a spus nimic fata. De unde să ştiu eu că a fost însărcinată. Ne-am trezit cu ea într-o baltă de sânge şi când am văzut bucaţi din ea, am zis să o ducem la spital că moare. Au nouă ani de când sunt împreună”, spune mama concubinului.Familia femeii, a trait un soc cand a ajuns la spital şi medicii şi-au dat seama că femeia îşi provocase sarcina, astfel aceştia au sunat imediat la poliţie.Rudele femeii nici măcar nu bănuia că aceasta ar fi însărcinată. Ba mai mult, concubinul ei spune că în urmă cu câteva luni ar fi dus-o la un cabinet ginecologic, la un consult. “Nu ştiu dacă a fost însărcinată pentru că nu a avut simptome. Nu am observat că i-a crescut burta. Lucrez ca paznic şi vin noaptea târziu acasă. A făcut un chiuretaj acum şase luni, a avut probleme cu burta şi a avut rană acolo. Dumnezeu ştie ce se întâmplă. Ea nu mi-a spus niciodată că este însărcinată”, spune concubinul. Anchetatorii au găsit fătul aruncat în toaleta din curtea casei. Martorii spun că fătul avea păr şi cântărea trei kilograme.Anchetatorii aşteaptă acum rezultatul raportului medicilor legişti care vor stabili dacă copilul era mort în momentul în care mama lui l-a născut. Dacă medicii legişti constată că acesta trăia, femeia va fi acuzată de pruncucidere şi riscă până la şapte ani de închisoare.
Read more

joi, 4 februarie 2010

JAF LA O BANCA CU UN PISTOL DE JUCARIE

Roxana- Ionela BOTEA
video:Ştefan Bogdan HUZUI


Tentativa de jaf.Un barbat a intrat intr-o banca din orasul Gaiesti, Judeţul Dâmboviţa cu un pistol de jucărie şi a ameninţat angajaţii cu moartea daca nu ii da banii. Fara a se creea panica, atat conducerea bancii cat si angajatii au intrat în dialog cu bărbatul şi după câteva minute de replici au reuşit să-ldezarmeze. Arma cu care barbatul i-a ameninţat nu era decât o jucărie. Imediat la faţa locului au sosit echipajele de poliţie care au constatat ca barbatul era un client mai vechi ,cu probleme psihice. Acum bărbatul este cercetat:”Tanarul de 22 de ani bolnav psihic a patruns in incinta unitătii bancare amenintand cu un pistol si solicitand o anumita suma de bani.A fugit fara a sustrage bani s-au alte bunuri ,abandonand arma de jucărie in incinta unitatii bancare ,A fost prins rapid de catre politisti.In prezent este cercetat pentru amenintare si tentativa de furt” a declarat subinsp.Ioana Preda ,purtator de cuvant IPJ Dambovita
Read more

INTOXICAŢI CU MONOXID DE CARBON


Un barbat a murit iar altul a ajuns in coma la spital

Roxana-Ionela Botea
video: Stefan Bogdan Huzui


Prieteni pana la moarte.In comuna Valeni ,doi barbati s-au intoxicat cu monoxide de carbon.Unul dintre barbati,in varsta de 69 de ani a decedat iar celalat a fost transportat de urgenta la Spitalul din Targoviste.Din spusele vecinilor ,cei doi barbati erau foarte buni prieteni dar si tovarasi de pahar.Se pare ca cei doi la un pahar de vorba ,ametiti de aburii alcoolului au uitat aragazul dat drum si astfel s-a ajuns la aceasta tragedie:” Din cate spun domnii politisti de la gaze s-a intamplat totul.Pe masa mai erau si niste sticle de bautura.Probabil au baut si au uitat de gaze.” a declarat un vecin,Ivanescu Cornel .Potrivit IPJ Dâmboviţa, la faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti care au găsit în bucătăria casei, o butelie racordată la un aragaz, cu robinetul de deschidere în poziţia deschis. Cel mai probabil, cei doi au vrut să se încălzească şi nu şi-au dat seama că existau scurgeri de gaze:” Barbatul in varsta de 69 de ani a fost gasit decedat in locuinta iar cel de 43 de ani a fost transportat la Spitalo pentru ingrijiri medicale.In locuinta a fost gasita o butelie racordata la un aragaz ,ambele cu butonul de deschidere ,respectiv robinetul in pozitia deschis si cel mai probabil barbatul in varsta de 69 de ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon . “Autopsia va fi cea care va stabili cauza decesului, cercetarile continuă ” a declarat Subinspector Ioana Preda, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Read more
ZDROBIT DE UN CILINDRU
Un tanar din comuna Visina si-a pierdut viata in timp ce repara la o masina.

Roxana- Ionela BOTEA
video:Stefan Bogdan HUZUI


Tragedie intr-o familie din comuna dâmboviţeană Vişina. Băiatul de 22 de ani a murit în braţele tatălui său după ce, un cilindru greu de 150 de kilograme, de la o autobasculantă, i-a căzut direct în cap. Tânărul îşi ajuta tatal, în curtea casei, să mute piesa grea de la o autobasculantă la alta:“El şi cu un băiat ţinea de cilindrul de basculare iar la un moment dat s-a dezechiibart iar cilindrul acela i.-a căzut direct pe cap. Mi-a murit copilul, avea 22 de ani. Ce pot să mai spun acum. Să vezi cummoare copilul lângă tine e groaznic. I-a făcut capul zob”, a declarat Marin Boerescu, tatăl băiatului. Familia avea o firmă de transport, la care era angajat şi fiul lor, dar care era în procedură de faliment. Repezentanţii ITM Dâmboviţa spun că nu se poate vorbi de un accindet de muncă pentru că firma bărbatului era lichidată de pe data de 4 ianuarie. In acest caz s-a demarat o ancheta pentru a se stabili ce exactitate cauzele evenimentului nedorit.Trupul neînsufleţit al tânărului a fost depus la morga Spitalului din Găeşti pentru autopsiere.
Read more

miercuri, 3 februarie 2010

Read more