Ads Header

horoscop

Partener tv

marți, 30 martie 2010

JOCUL VIETII

Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Stefan Huzui

In localitatea Pietrari s-a produs un accident de circulatie care s-a soldat cu ranirea grava a unui copil .Se pare ca micutul era la joaca cu mai multi prieteni .Intr-o fractiune de secunda baietelul a traversat strada fara sa se asigure ,moment in care a fost lovit de o masina.In urma impactului ,copilul a suferit un traumatism .Imediat a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Targovisteunde a fost supus examenului medical in urma caruia s-a stabilit ca este nevoie de o interventie chirurgicala la o unitate spitaliceasca din Bucuresti.Starea copilului fiind destul de grava transportul s-a facut cu un elicopter SMURD.Echipajul SMURD sosit la Targoviste a stabilizat pacientul dupa care a plecat spre Bucuresti.Politia a pornit o ancheta in acest caz pentru a stabili cauzele produceruii evenimentului nedorit.
Read more

joi, 25 martie 2010

MOTOCICLIST LA UN PAS SA-SI PIARDA VIATA
Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Stefan HUZUI
Pe una dintre arterele cele mai circulate din municipiul Targoviste a avut loc un accident de circulatie intre o masina de scoala la volanul careia se afla un elev insotit de instructor si o motocicleta.Se pare ca motociclistul avea viteza si nu a mai reusit sa franeze in momentul in care masina de scoala a dat prioritate la trecerea de pietoni.In urma impactului atat masina cat si motocicleta au fost grav avariate.Spre norocul lui ,motociclistul nu a suferit rani grave dar a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale si pentru a I se recolta probe de sange:”Veneam pe Calea Bucuresti ,am virat la stanga,ne-am oprit sa dam prioritate celor din sens opus insa ,din politete rutiera un sofer ne-a dat preioritate si am vazut ca vine motociclistul cu viteza pe banda unu iar intr-o fractiune de secunda s-a oprit in noi.” a declarat Mihai Gheorghe instructor
Politia a demarat o ancheta in acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului:”S-a intocmit dosar penal si continuam cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs evenimentul rutier” a declarat inspector principal Bogdan Oproiu ,sef Biroul Rutier Targoviste
Read more


Crima intr-un apartament din Targoviste
Doua persoane,sot si sotie au fost gasite decedate in baie

Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Stefan HUZUI
Locatarii unui bloc din microraionul 6 al municipiului Targoviste au ramas inmarmuriti la aflarea vestii ca doi vecini,sot si sotie au fost gasiti morti in propriul apartament. Vecinii spun ca cei doi nu au mai fost vazuti afara inca de la inceputul saptamanii.Semnele de intrebare au aparut in momentul in care a venit postasul sa le aduca pensia si nu i-a raspuns la usa.Si fiica celor doi ,plecata la munca in Italia a incercat sa ia legatura cu ei insa nu au fost de gasit.Imediat femeia a luat decizia de a veni in tara.In dimineata zilei de joi ,fiica celor doi a ajuns in tara, insa nu a putut sa intre in apartament pentru ca usa era inchisa si nu ia raspuns nimeni.Imediat a solicitat sprijinul pompierilor care au spart usa iar politistii prezenti la fata locului au depistat ca cei doi ,femeia si barbatul erau morti in apartament,mai précis in baie.Tot apartamentul era plin de sange iar lucrurile ravasite.La fata locului s-au deplasat criminalistii si procurorul care au demarat ancheta.Vecinii nu au ezitat sa spuna ca este vorba de o crima,insa verdictul va fi dat de institutiile abilitate in urma efectuarii necropsiei celor doua cadavre.
Read more

miercuri, 24 martie 2010



188 de ani de istorie si traditie
25 Martie,Ziua Politiei
Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Stefan HUZUI
.In fiecare an pe data de 25 martie ,cand Biserica ortodoxa praznuieste Buna Vestire sau Blagovestenia si Politia Romana imbraca straie de sarbatoare. Urmând tradiţia istorică şi legislativă, în decursul timpului, Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită la diferite date. Începând cu anul 1991, Ziua Poliţiei Române s-a sărbătorit la 4 noiembrie, apoi la 8 iulie.Din anul 2002, Ziua Poliţiei Române se serbează la data de 25 martie, având ca reper momentul din anul 1822, an în care, de Buna Vestire, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu steagul Agiei. Acesta a fost primul drapel al Poliţiei Române pe care era pictat chipul Maicii Domnului şi a îngerului aducător al „Bunei Vestiri”.În acelaşi timp, ca dată anuală fixată în calendarul Creştin Ortodox, 25 Martie este ziua de sărbătoare creştinească „Buna Vestire”, patron spiritual al Poliţiei Române.Si anul acesta in intreaga tara s-au desfasurat actiuni prin care s-a dorit sa se intareasca rolul Politiei in societate.La Muzeul Poliţiei Române din municipiul Târgovişte a avut loc un moment cu totul si cu totul deosebit .In prezenta inspectorului sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita, comisar sef de politie Vasile Tache toti elevii care au participat la activitatile organizate cu prilejul Zilei Politiei Romane ,cum ar fi: „Patrula micilor poliţişti rutieri”, „Poliţistul – prietenul meu” au primit diplome.De asemenea elevii au putut vizita muzeul.Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita a tinut sa adreseze un gand bun tuturor politistilor damboviteni:”Am deosebita placere sa adresez tuturor politistilor numai ganduri bune alaturi de familiile lor si multa putere de munca .La multi ani” a declarat comisar sef de politie Vasile Tache, Inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita.La loc de cinste au fost si jurnalistii care au primit diplome de onoare pentru buna colaborare cu Biroul de Presa din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita.
Read more

duminică, 21 martie 2010



Batranete spulberata de tren
Roxana- Ionela BOTEA
Foto:Stefan HUZUI
Un barbat in varsta de 70 de ani a fost calcat de tren.
În statia CFR Doicesti mecanicul unui tren Sageata Albastra a observant pe linia doi o persoana sfartecata .Imediat a anuntat Politia TF care s-a deplasat la fata locului si a gasit un batran decedat.Se para ca accidentul s-a produs in zorii zile cand a trecut primul tren personal, bătranul fie a vrut să treacă şinele de cale ferată şi nu s-a asigurat, fie a vrut să urce în tren deşi acesta se pusese în mişcare.La fata locului s-a deplasat si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Dambovita ,din pacate barbatul era mort. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili condiţiile în care a murit bărbatul.
Read more

vineri, 19 martie 2010



MĂCINAT DE SINGURĂTATE A VRUT SĂ SE SPÂNZURE
Roxana-Ionela BOTEA
Foto: Ştefan HUZUI
Clipe de groază a trăit o familie din comuna Dâmboviţeană Şotânga. Un bătrân de 73 de ani , a încercat să se spânzure însă într-o fracţiune de secundă băiatul i-a salvat viaţa. Familia spune că bătrânul ar fi recurs la acest gest datorită singurătăţii care-l măcina, de 6 luni de când soţia i-a murit.Şi vecinii au rămas înmărmuriţi de gestul bărbatului, deoarece il stiau ca un om cu capul pe umeri.Imediat la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă care a reuşit să-l stabilizeze pe bătrân după care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Read more


CALUL STRĂZII
Roxana-Ionela BOTEA
Ştefan HUZUI

Puţini sunt oamenii care concretizează faptul că un animal este tot un suflet care nu poate vorbi dar care în unele momente reprezintă o mână de ajutor prin gospodărie. În această situaţie ne referim strict la cabaline. Tot mai des aceste animale devin victimele furiei omeneşti şi rar sunt situaţiile în care instituţiile abilitate i-au măsurile impuse de lege. Pe o stradă din Municipiul Târgovişte, Judeţul Dâmboviţa un cal şi-a găsit sfârşitul în mijlocul străzii. Se pare că animalul era bolnav iar aparţinătorul fie din indiferenţă sau lipsă de resurse financiare , pentru a-l trata la alungat de acasă. Imediat angajaţi de la salubritate au sosit la faţa locului pentru a ridica animalul mort. Cu toţii ne punem întrebarea unde a fost dus acel animal, răspunsul a fost unul foarte clar şi tranşant la grădina zoologică.
Read more

duminică, 14 martie 2010

Un batran a fost găsit carbonizat in fotoliul din propria casa
Roxana- Ionela BOTEA
Foto:Stefan HUZUI
Un bătrân de 80 de ani din municipiul Moreni a murit după ce o cameră din casa în care locuia, a fost mistuita de flăcări. Bătrânul a ars de viu, în fotoliu. Vecinii au fost cei care au văzut fumul imens ce ieşea din camera si au anunţat pompierii. „Noi am văzut fum mare şi am anunţat imediat pompierii.. Pompierii au venit aici cu două autospeciale. Ştiu de bătrân că era bolnav şi trăia singur. A ars săracul în incendiu dar nu ştim cum s-a întâmplat şi de la ce a pornit nenorocirea”, a declarat Valeria Petre, vecina bărbatului. La aceasta tragedie a fost martora şi nepoata bărbatului, în vârstă de 14 ani. Venise în weekend pe la bunicul său şi avea de gând să petreacă ceva timp cu el. Când a ajuns aproape de casă însă, copila a văzut locuinţa arsă şi pe bunicul său carbonizat.Barbatul trăia de mai bine de 5 ani de unul singur, după ce soţia sa a murit. Vecinii îl mai ajutau, fie ii aduceau macare sau ii faceau curăţenie.La aproximativ 40 de minute de la intervenţie pompierii l-au găsit pe bătrân carbonizat,. Iniţial, au crezut că în casă nu e nimeni. Se pare ca incendiul a pornit de la o soba supraincalzita. „Detaşamentul de Pompieri din Moreni a fost anunţat de un incediu pe strada Târgoviştei la nr. 46. La sosirea pompierilor ardea una din încăperi, iar focul se extinsese şi la cea de-a doua încăpere. La mai bine de jumătate de oră după ce am stins flăcările s-a găsit şi o victimă, care era proprietarul, un bărbat în vârstă de 80 de ani. Cauza probabilă pe care am stabilit-o împreună cu politiştii criminalişti a fost o sobă încinsă, supraîncălzită. Victima am găsit-o întinsă într-un fotoliu. Prin contactul cu soba încinsă, lucrurile din casă s-au aprins şi a izbucnit incendiul. Până la intervenţia pompierilor victima era deja carbonizată”, a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Moreni Vasile Marin.
Read more

miercuri, 10 martie 2010



MARŞARIERUL VIEŢII

Un bătrân a fost strivit de roţile unei camionete

Roxana-Ionela BOTEA
FOTO: Ştefan HUZUI
Un bătrân de 85 de ani din satul Gheboieni, comuna Tătărani a avut parte de un sfârşit cumplit. Bărbatul se întorcea de la medicul de familie însă la doar 200 de metri de propria locuinţă a fost strivit de roţile unei camionete. Şoferul camionetei încărcată cu lemne în timp ce executa manevra de mers cus spatele nu l-a observat poe bătrânul care a alunecat sub roţile maşini: „Omul cu maşina venea cu spatele, tata venea de la dispensar, pe şofer nu l-a dirijat nimeni şi a dat peste el ” a declarat fiul victimei Nicolae Nicolae. Rudele bărbatului spun că asupra familiei s-ar fi abătut un blestem, deoarece şi soţia bătrânului şi-a găsit sfârşitul tot sub roţile maşinii. „Nu ştiu Doamne de ce pentru bunătatea lui a trebuit să moară aşa. Şi soacra tot aşa a murit, călcată de maşină în anul 1979. Cu mâna pe suflet vă spun că era un om foarte bun. ” a afirmat nora victimei Valentina Nicoale. Şoferul camionetei a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte pentru a i se recolta probe de sânge: „A alunecat, dădeam înapoi şi nu l-am văzut când a căzut la roata maşinii.” a declarat şoferul camionetei. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele evenimentului nedorit: „S-a produs un accident de circulaţie soldat din nefericire cu decesul unui bărbat. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment.” a declarat Inspector principal Bogdan Oproiu Şef biroul Rutier Poliţia Municipiului Târgovişte.
Read more

luni, 1 martie 2010



Premierul Emil Boc in vizita de lucru la Malu cu Flori

Roxana-Ionela Botea
Foto:Bogdan Ştefan Huzui
Premierul Emil Boc a făcut din nou o vizită de lucru în comuna Malu cu Flori unde peste 2500 de oameni au fost izolate din cauza alunecărilor de teren. Însă de această dată Primul Ministru a venit să vadă în ce stadiu sunt lucrările de refacere a DJ 724 care a fost înghiţit de pământ.
„Am revenit pentru a ne asigura că tot ceea ce am promis se şi face. În primul rând prin efortul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii s-a reuşit ca pe de-o parte curentul electric să fie pus în funcţiune, drumul aşa cu am promis în mai puţin de o săptămână este circulabil potrivit graficului pe care l-am stabilit.” a declarat Premierul Emil Boc
Cu ocazia zilei de 1 martie premierul Emil Boc a ţinut să le ofere tuturor doamnelor şi domnişoarele câte o floare.
Read more



BECIUL MORŢII
UN COPIL ŞI-A PIERDUT VIAŢA ÎNTR-UN BECI PLIN CU APA
Roxana-Ionela BOTEA
Foto:Bogdan Ştefan HUZUI
Tragedie într-o familie din comuna Cândeşti. Un copil în vârstă de doi ani şi jumătate lăsat nesupravegheat a scăpat într-un beci plin cu apă. Imediat la faţa locului au sosit pompierii şi echipajul serviciului de ambulanţă. După mai multe eforturi pompierii au reuşit să-l scoată pe micuţ şi imediat a fost preluat de medici care mai bine de o jumătate de oră au efectuat manevre de resuscitare.Eforturile medicilor de-al mentine pe micuţ în viaţă au continuat şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Târgovişte, însă lupta cu viaţa a încetat într-un final.În acest caz poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat.
Read more