Ads Header

horoscop

Partener tv

vineri, 17 septembrie 2010

Salvare promtă in Bucegi

Jandarmii motani din Platoul Padina au acordat primul ajutor unei turiste care şi-a rupt piciorul in timp ce cobora de la Babele spre Peştera.Solicitarea a venit prin apelul unic de urgenţă 112 :”O patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Padina a intervenit pentru salvarea unei femei, care în timp ce se deplasa împreună cu soţul pe traseul montan Babele-Peştera din Platoul Montan Bucegi, din cauza folosirii unui echipament neadecvat şi a drumului greu accesibil, a alunecat fracturându-şi piciorul stâng, fiind în imposibilitatea de a-şi continua drumul.În urma intervenţiei jandarmilor montani în cooperare cu un lucrător al Serviciului Salvamont Dâmboviţa, persoanei în cauză i s-a acordat primul ajutor, fiind transportată în siguranţă cu telecabina până în localitatea Buşteni, de unde a fost preluată de un echipaj al ambulanţei Sinaia, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.” a declarat lct. Ciprian Vătăşelu,purtătorul de cuvânt al I.J.J.Dâmboviţa.În vederea prevenirii accidentelor în zonele montane sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, Jandarmeria montană a elaborat un set de reguli şi sfaturi amatorilor de turism montan:- înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor;nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;informaţi cabanierul asupra traseului ales şi înscrieţi-vă în registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele dumneavoastră în acesta;alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnica şi psihicul celui mai slab din grup;folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu;în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrăgeţi-vă la cea mai apropiată cabană;apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membrii Salvamont.
Read more
DN 72 Târgovişte-Ploieşti blocat pentru câteva ore.
Un tir încărcat cu peste 20 de tone de marmură s-a răsturnat.

Traficul pe Drumul Naţional 72 Târgovişte – Ploieşti,a fost blocat câteva ore . Un tir încărcat cu peste 20 de tone de marmură s-a răsturnatpe raza localităţii I.L.Caragiale după ce cauciucurile din faţă i-au explodat. Pentru moment poliţiştii au luat decizia de a devia traficul printr-o benzinărie situată în apropierea cartierului Mija. Şoferul tirului a scăpat doar cu o zgârietură şi o cu sperietură de moarte. Pompierii au intervenit cu spumă pentru a nu exista pericolul unei explozii.Într-un târziu tirul a fost repus pe roţiiar traficul a fost reluat.
Read more
Şoferul turmentat
Un şofer sub aburii acoolului şi-a făcut legea pe DJ 712, în localitatea Brăneşti.Bărbatul turmentat se afla la volanul unui bolid ,moment în care a lovit un alt autoturism care circula regulamentar. După impact cele două autoturisme s-au oprit în stâlpii de electricitate de pe marginea drumului. Patru bărbaţi, unul pasager în maşina care a provocat accidentul, iar ceilalţi trei din celălalt autoturism , şoferul şi doi prieteni de-ai săi au fost răniţi, suferind leziuni şi fracturi şi fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte:"Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, alcoolemia stabilită a fost de 0,57 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la spital unde i-au recoltat probele de sânge. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat agent Georgiana Comănici ,purtătorul de cuvânt al I.P.J. Dâmboviţa,.
Read more