Ads Header

horoscop

Partener tv

duminică, 19 septembrie 2010


RĂVĂŞITUL OILOR LA POALELE LEAOTEI


Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la Runcu, s-a desfăşurat manifestările prilejuite de tradiţionala sărbătoare a răvăşitului

oilor.Manifestarea cu rădăcini ancestral a cuprins în ultima sa zi mai multe activităţi culturale.
Sute de dâmboviţeni au venit în comuna Runcu pentru a participa la o sărbătoare cu o tradiţie de zeci de ani. „Răvăşitul oilor” este momentul în care ciobanii se întorc cu oile din munte şi le împart la fiecare proprietar în parte. La ediţia din acest an au fost prezenţi ciobani din Runcu dar şi din Bran. Răvăsitul oilor sărbătoarea aflata la cea dea 19 editie pe plaiurile Dâmboviţene, a dat prilejul tuturor celor prezenţi să guste din bucatele tradiţionale cum ar fi: bulzul, pastrama, şi caşcavalul afumat.
Ciobanii, care mai de care s-au întrecut în oferte astfel încât să atragă cumpărătorii, şi cu toate acestea vânzările au fost destul de slabe. La runcu au fost prezenţi atât reprezentanţii judeţului dâmboviţa cât şi membri marcanţi de pe şcena politică dâmboviţeană precum: Deputatul P.N.L. Gabriel Plăiaşu, deputatul P.S.D. Ion Stan, Senatorul P.S.D. Adrian Ţuţuianu, Preşedintele P.C. Ghiorghi Zotic însoţit de tinerii conservatorii, care nu au ezitat să stea de vorbă cu ciobanii prezenţi la eveniment despre problemele cu care se confruntă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu